Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΩΣ ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ1) ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ (Εντομοαπωθητικό)
Αφαιρούμε το ½ του περιεχομένου από ένα έτοιμο σαμπουάν για σκύλους. Κάνουμε ένα δυνατό τσάι με φλισκούνι. Συμπληρώνουμε το σαμπουάν που έμεινε στο μπουκάλι με το τσάι. Προσθέτουμε 3-4 σταγόνες αιθέριου ελαίου Citronella. (Το βρίσκουμε στα φαρμακεία). (Δεν πρέπει να βάλουμε παραπάνω γιατί η όσφρηση των σκύλων είναι πολύ πιο ευαίσθητη από την δική μας). Το Σαμπουάν μας είναι έτοιμο.
(Το φλισκούνι γνωστό και ως μέντα φτάνει τα 20cm ύψος. Έχει οβάλ χνουδωτά φύλλα και άνθη με ρόδινο ή ιώδες χρώμα. Χρησιμοποιούμε όλο το φυτό εκτός ρίζας, όταν βρίσκεται σε ανθοφορία. Έχει αντιβροχική, αντιασθαματική, αντιαρθριτική, αντιδιαρροϊκή και αναισθητική δράση. Βοηθά επίσης στα ρευματικά και συχνά χρησιμοποιείται, λόγω της έντονης μυρωδιάς του, σαν απωθητικό για τα διάφορα έντομα, ψύλλους και παράσιτα.)

2) ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΟΛΑΡΟ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ & ΓΑΤΕΣ (Διαρκεί για 1 μήνα περίπου)
Θα χρειασθούμε 1 φτηνό υφασμάτινο κολάρο ή μαντήλι, 1 σκόρδο λιωμένο, ½ κουταλάκι οινόπνευμα καθαρό, 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας, 1 σταγόνα αιθέριο Έλαιο Citronella, 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο θυμαριού (thymus vulgaris) (Τα αιθέρια έλαια τα βρίσκουμε στα φαρμακεία). Ανακατεύουμε τα πιο πάνω υλικά μέσα σε ένα μπολ και βάζουμε το κολάρο ή το μαντήλι μέσα στο μείγμα για μία περίπου ώρα. Αφού στεγνώσει το δένουμε χαλαρά γύρο από τον λαιμό του κατοικίδιού μας. Θα το προστατεύσει από κουνούπια, τσιμπούρια και άλλα έντομα για ένα μήνα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εχει ενα φεγγαρι αποψε - Πασχαλης Τερζης

ΑΠΟΨΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΩ - ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

Ολα σε θυμιζουν - Χαρις Αλεξιου

SCARBOROUGH FAIR - CELTIC WOMAN

Happy Together- The Turtles

The Rolling Stones - Angie

Simple Man - Lynyrd Skynyrd - HD

Dire Straits - Where Do You Think You're Going

Dire Straits - Money For Nothing

Joe Walsh - Rocky Mountain Way

Metallica - Nothing Else Matters

Enter Sandman - Metallica

Fade to Black in real HD Metallica

Metallica - The Unforgiven [HD] @ Live in Seoul 2006

Πρωινο με αδρεναλινη

ΑΝ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ FLASH