Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Τα δημοφιλέστερα φάρμακα για σκύλους - γάτες1. Drontal plus flavor (για σκύλους)
Για την αντιμετώπιση των παρασιτώσεων από τα παρακάτω παράσιτα:
Νηματώδη: (Ασκαρίδες: Toxocara canis, Toxascaris leonine, Αγκυλοστόματα: Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum, Τρίχουροι: Trichuris vulpis)
Κεστώδη: (Echinococcus granulosus, Echinococcus multilocularis, Dipylidium caninum, Taenia spp., Multiceps, multiceps και Mesocestoides spp)

2. Stronghold  (για γάτες και σκύλους)
Θεραπεία και πρόληψη της παρασίτωσης από ψύλλους (Ctenocephalides spp.) για ένα μήνα μετά από μία μόνο χορήγηση. Η μηνιαία χορήγηση στα ζώα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, βοηθά στην προστασία μόλυνσης από τους ψύλλους μέχρι την ηλικία των 7 εβδομάδων. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μέρος της θεραπείας της αλλεργικής δερματίτιδας από ψύλλους. Χορηγούμενο σε μηνιαία βάση, για την πρόληψη της διροφιλαρίωσης του σκύλου και της γάτας που προκαλείται από τα παράσιτα Dirofilaria immitis. Το STRONGHOLD δεν είναι αποτελεσματικό κατά των ενήλικων μορφών της D. immitis.
Θεραπεία της ωτοδηκτικής ψώρας (ψώρα αυτιών) (Οtodectes cynotis).
 Γάτες: Θεραπεία της παρασίτωσης από αιμομυζητικές ψείρες (Felicola subrostratus) Θεραπεία των ενηλίκων νηματωδών (Toxocara cati) Θεραπεία των ενηλίκων εντερικών αγκυλοστόμων (Ancylostoma tubaeforme)
Σκύλοι: Θεραπεία της παρασίτωσης από αιμομυζητικές ψείρες (Trichodectes canis) Θεραπεία της σαρκοκοπτικής ψώρας (που προκαλείται από το Sarcoptes scabiei). Θεραπεία ενηλίκων εντερικών νηματωδών (Toxocara canis)
STRONGHOLD 15 mg (Για σκύλους και γάτες ΣΒ 2,5 kg ή μικρότερου), STRONGHOLD 30 mg (Για σκύλους ΣΒ 2,6-5,0 kg), STRONGHOLD 45 mg (Για γάτες ΣΒ 2,6-7,5 kg), STRONGHOLD 60 mg (Για σκύλους ΣΒ 5,1-10,0 kg), STRONGHOLD 120 mg (Για σκύλους ΣΒ 10,1-20,0 kg), STRONGHOLD 240 mg (Για σκύλους ΣΒ 20,1-40,0 kg)

3. Calmivet  (για σκύλους και γάτες)
α) Για προααναισθητική φαρμακευτική αγωγή : Η ποσότητα της αναισθητικής ουσίας που απαιτείται για την εισαγωγή στην αναισθησία μειώνεται.
 β) Ως ηρεμιστικό: Σε μικρές δόσεις επιφέρει μεταβολές στη συμπεριφορά του ζώου, χωρίς όμως να προκαλεί νάρκωση ή σημαντική ηρέμηση. Έχει αντιεμετικές, υποθερμικές, υποτασικές και αντισπασμωδικές ιδιότητες και ενισχύει σημαντικά την αναισθητική δράση των βαρβιτουρικών.
 γ) Για την ναυτία: Τα δισκία CALMIVET χορηγούνται από το στόμα σε δόση 1,25 mg/ kg  Σ.Β, 15 έως 30 λεπτά πριν από ένα ελαφρύ γεύμα. Η χορήγηση είναι αποτελεσματική για την πρόληψη της ναυτίας όταν αυτή γίνεται τουλάχιστον μία ώρα πριν το ταξίδι.

4. VMP (για σκύλους και γάτες)
Δισκία με βιταμίνες , ιχνοστοιχεία , πρωτεΐνες. Η επαρκής λήψη βιταμινών και μετάλλων και η βελτιωμένη κατανάλωση λευκώματος συνεπάγονται:
α. Κατά το στάδιο της ανάπτυξης, την υποστήριξη ανάπτυξης των οστών , καθώς και την καθολική ανάπτυξη.
β. Βελτίωση της ενεργητικότητας ακόμη και των μεγαλύτερων ζώων.
γ. Κάλυψη των αυξημένων αναγκών των ζώων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.
δ. Βελτίωση της αντοχής σε καταστάσεις καταπόνησης ( stress ) όπως ντρεσσάρισμα, κυνήγι, ταξίδια κ.ά.
ε. Η επαρκής κατανάλωση βιοτίνης εγγυάται : ελαστικό δέρμα χωρίς πιτυρίδα, πυκνή τέλεια τριχοφυΐα, απαλό πυκνό τρίχωμα, στιλπνό δέρμα με σωστή κατανομή χρωστικών ουσιών

5. Scalibor collar (για σκύλους)
Για εξωπαράσιτα του σκύλου ευαίσθητα στη δελταμεθρίνη: πρόληψη της παρασίτωσης από κρότωνες για περίοδο 6 μηνών, πρόληψη της παρασίτωσης από ψύλλους για περίοδο 4 μηνών, πρόληψη από το τσίμπημα της φλεβοτόμου σκνίπας για περίοδο 5 μηνών, αντι-νυγματική δράση κατά των ενηλίκων κωνώπων (Culex pipiens pipiens) για περίοδο 6 μηνών.
Για να επιτευχθεί πλήρης προστασία εναντίον κροτώνων, ψύλλων, φλεβοτόμων (σκνιπών) και κωνώπων, συστήνεται η αλλαγή του περιλαίμιου Scalibor 4 μήνες μετά από την αρχική εφαρμογή και η χρήση του περιλαίμιου συνέχεια χωρίς διακοπή από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο. Επειδή το προϊόν δεν έχει την κλασσική απωθητική δράση κατά των κροτώνων, είναι δυνατό να παρατηρηθεί η παρουσία κροτώνων μετά από την εφαρμογή του περιλαίμιου. Τα παράσιτα αυτά θα πεθάνουν μετά από την έκθεσή τους στο δραστικό συστατικό του περιλαίμιου που βρίσκεται στο σκύλο. Η πρόσληψη από αυτά τοξικής ποσότητας της δραστικής ουσίας έχει ως αποτέλεσμα την υπερδιέγερση, που ακολουθείται από παράλυση και θάνατο. Ως εκ τούτου, είναι απίθανο να φθάσουν οι κρότωνες στο στάδιο της μύζησης αίματος.

6. Nobivac DHP (για σκύλους)
Για την ενεργό ανοσοποίηση των σκύλων κατά της νόσου του Carré (CDV), της λοιμώδους ηπατίτιδας που προκαλείται από τον αδενοϊό τύπου 1 (ΙCΗ), της παρβοΐωσης (CPV), και των αναπνευστικών νοσημάτων που προκαλούνται από τον αδενοϊό τύπου 2 (CAV2) των σκύλων.

7. Depo-Medrol (για άλογα, σκύλους, γάτες)
Φλεγμονώδεις και αλλεργικές καταστάσεις. Ειδικότερα το DEPO-MEDROL συνιστάται κατά είδος ζώου ως εξής:
Άλογα: Τραυματική αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα, περιοστίτιδα, τενοντίτιδα, αρθροορογονίτιδα, τενοντοθυλακίτιδα, θυλακίτιδα, μυίτιδα.
Σκύλοι: Τραυματική αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα, γενικευμένες αρθριτικές καταστάσεις, αλλεργική δερματίτιδα, υγρό και ξηρό έκζεμα, ουρτικάρια, βρογχικό άσθμα και εξωτερική ωτίτιδα.
Γάτες: Αλλεργική δερματίτιδα, υγρό και ξηρό έκζεμα.
Επιπρόσθετα το Depo-Medrol συνιστάται παράλληλα με την αντιβιοτική θεραπεία σε περιπτώσεις σοβαροτάτων λοιμώξεων που συνοδεύονται από τοξικά φαινόμενα (πνευμονία, μητρίτιδα) και που απειλούν τη ζωή του ζώου. Συνιστάται επίσης για τις φλεγμονώδεις καταστάσεις των οφθαλμών.

8. Drontal γάτας (για γάτες)
Για τη θεραπεία της γάτας από νηματώδη και κεστώδη παράσιτα: Ασκαρίδες: Toxocara cati (συν. mystax.), Toxascaris leonina. Αγκυλοστόματα: Ancylostoma tubaeforme, Ancylostoma braziliense. Ταινίες (ενήλικες και άωρες μορφές): Echinococcus muitilocularis, Dipylidium caninum, Taenia spp., Mesocestoides spp., Joyeuxiella spp.
(Δεν συνιστάται η θεραπεία με DRONTAL πριν το τέλος της τρίτης εβδομάδας ηλικίας, καθότι η γάτα από τότε μόνο μπορεί να προσβληθεί από ταινίες και ασκαρίδες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

SCARBOROUGH FAIR - CELTIC WOMAN

Happy Together- The Turtles

The Rolling Stones - Angie

Πρωινο με αδρεναλινη